Хотел Велина

Mодерен, четиризвезден хотел, предлагащ на гостите си невероятно съчетание от вековни борови гори, изключително благоприятна минерална вода, спокойствие, уют и грижа.

СНИМКИ

ОПИСАНИЕ

През 60-те години от ХХ век, управляващата тогава в България – Българска комунистическа партия /БКП/ възлага на екип учени от БАН да извършат проучване и предложат най-добрия терен за построяване на балнеоложки център за лечение и възстановяване на управленския елит на страната.

След проучване на различни терени в почти всички балнеоложки центрове в България, екипът учени предлага гр.Велинград, като място с изключително подходящи и отговарящи на заданието характеристики. Окончателния избор е сегашното местоположение на Velina Spa Hotel.

Днес той е модерен, четиризвезден хотел, предлагащ на гостите си невероятно съчетание от вековни борови гори, изключително благоприятна минерална вода, спокойствие, уют и грижа.

Настаняване

Velina Spa Hotel, Велинград разполага с 63 помещения за настаняване, от различни типове, предлагащи удобство и комфорт.

В комплекса също ще намерите:

Конферентна зала и Бизнес център

Залата е с капацитет до 80 човека/при подредба тип киносалон/. Има естествена дневна светлина и няколко нива на допълнителна осветеност. Оборудвана е с голям екран, мултимедия, озвучаване, PC и копирна техника.

Басейни

Външен, минерален, целогодишно работещ, с полуолимпийски размери басейн с температура на водата 30 градуса.

Вътрешен, минерален, климатизиран, с полуолимпийски размери басейн с температура на водата 30 градуса.

SPA център

SPA и Wellness центърът е проектиран и изграден с идеята за възстановяване и релакс чрез Слънце, контакт с природата, минерална вода и SPA терапии.

В центъра са обособени две зони:

Обща, включваща фитнес зала, сауна, парна баня, джакузи и полуолимпийски минерален басейн.

Индивидуални студия за масаж и SPA терапии.

Заведения

Ресторант Велина

Класически ресторант с българска и европейска кухня. Богат избор от месни и световно утвърдени производители на вина. С двете си зали предлага добри възможности за коктейли, фирмени и лични тържества.

Лоби бар

Идеалното място за чаша кафе или питие, за разговор или пълно релаксиране с хубава книга и невероятна гледка.